Kunststof voordeuren

kunststof voordeuren

Als u zich dient te oriënteren op de keuze voor een nieuwe voordeur, zijn er verschillende factoren die de keuze sterk beïnvloeden. Natuurlijk is daar als eerste het budget, maar ook de voorkeur voor een bepaalde stijl speelt een belangrijke rol. Wanneer u kiest voor een kunststof voordeur, kunt u daarmee alle kanten op qua vormgeving. Waarschijnlijk kiest u voor een kunststof voordeur omdat het een onderhoudsvrij materiaal is dat geheel naar eigen smaak gevormd kan worden. Er zijn ook kant en klare kunststof voordeuren op de markt, houdt er rekening mee dat de afmetingen ervan een heel minutieus moeten kloppen. Een offerte opvragen voor de aanschaf en montage van een kunststof voordeur is altijd vrijblijvend. En omdat u bij veel aanbieders zelf een kunststof deur kunt samenstellen, kan het een interessant persoonlijk visitekaartje worden.

Goede isolatie

Kunststof voordeuren hebben als groot voordeel de uitstekende isolatie capaciteit. Hoewel het materiaal licht van gewicht is, houdt het de kou of juist de warmte goed waar het blijven moet. Ook geluid van de straat wordt flink gedempt met een kunststof voordeur, omdat het van de binnenkant hol is. De beste isolatie wordt bereikt door een kunststof voordeur te combineren van HR++ of HR+++ glas. Dit dubbelglas (HR++) of zelfs driedubbel glas (HR+++) isoleert u wederom niet alleen het binnenklimaat, maar ook het geluid. De gemiddelde stookkosten van uw woning nemen, door het plaatsen van deze voordeur, enorm af. Tegelijkertijd neemt het wooncomfort toe, doordat overmatige herrie letterlijk buiten de deur wordt gehouden. Al met al wordt het op deze manier een hele stevige voordeur, wat ons brengt op het volgende, zeer essentiële onderdeel. Isoleren is belangrijk in uw gehele woning. Meer informatie over isolatie van uw woning.

Beveiliging

De stevigheid van de voordeur en het eventuele glas dat zich in de deur bevindt, zorgen niet alleen voor isolatie en een beter wooncomfort. Minstens zo belangrijk is uw veiligheid. Met een voordeur zo sterk als deze, optimaliseert u uw beveiliging van de woning. U kunt ervoor kiezen om, met dit voor ogen, een deur te kiezen zonder glas. Hoewel dubbel of driedubbel glas moeilijk te breken is, is het voor uw gemoedsrust misschien fijner om helemaal geen glas in de deur te hebben. Vanzelfsprekend hoort er een adequaat slot bij. Bij de grotere merken zit hoogwaardig deurbeslag al bij de prijs inbegrepen. Dan nog valt het aan te bevelen om het veiligheidsniveau wat aan te scherpen. Het Politie Keurmerk Veilig Wonen geeft aan welk beslag goedgekeurd is door de politie. Omdat de politie het meest uitgebreide overzicht heeft van hetgeen een insluiper kan aanrichten, weet zij precies waar de valkuilen en sterktes liggen. Het is zelfs gebleken dat de kans op een inbraak tot 90% lager ligt wanneer dit keurmerk ermee gemoeid is. Het Politie Keurmerk Veilig Wonen traint professionals in beveiliging, en deze professionals dragen dan het betreffende keurmerk. Dus mocht u twijfelen aan de sterkte van uw beveiliging, dan kunt u het laten nakijken door een expert van Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Maar wat gaat dat kosten?

Omdat de mogelijkheden tot het plaatsen van een voordeur zo goed als onbeperkt zijn, is het lastig om er een standaard prijskaartje aan te hangen. Voordeuren kunnen ook nog eens van afmeting verschillen, en dat is nog maar 1 van de vele factoren. De minimale prijs voor een kunststof voordeur van 1 vierkante meter bedraagt ongeveer €750,-. Maar omdat een voordeur in de meeste gevallen een kunststof voordeur veel groter is, zou u moeten rekenen op een beginprijs van ongeveer €1500,-. Soms hebben aanbieders actieprijzen, waardoor de aanschafprijs veel lager kan uitvallen. Bedenk hier echter wel bij dat, door te besparen om installatiekosten middels doe-het-zelven, er behoorlijk wat tijd en moeite gaat zitten in het monteren. Wanneer u besluit een vakman in te schakelen, bent u verzekerd van een optimale beveiliging en maatwerk. Zoals hierboven al geopperd werd, is het verstandig om meerdere offertes uit te schrijven voor de plaatsing van een voordeur. Ook hiervan lopen de prijzen nogal uiteen. Bij veel erkende aanbieders is de installatie bij de prijs inbegrepen.

Welke aanbieder?

Bekende en grote aanbieders van kunststof voordeuren zijn Weru, Belisol, Alku en Schipper. Omdat een kunststof voordeur een behoorlijk specialistisch product is, wordt deze niet verkocht in bijvoorbeeld grote bouwmarkten. Via het offerteformulier is het mogelijk tot 6 offertes tegelijk op te vragen.