Kunststof tuindeuren

In de afwerking van een nieuwe of gerenoveerde woning passen het beste kunststof kozijnen. Stootvast en onderhoudsvrij, zijn dit soort kozijnen de gemakkelijkste oplossing op lange termijn. Zo ook bij tuindeuren. De entree naar uw tuin krijgt met kunststof tuindeuren een solide en nette aanblik. Wat misschien niet veel mensen realiseren, is dat kunststof tuindeuren in verschillende kleuren leverbaar zijn. Ook zijn ze te verkrijgen in bijvoorbeeld houtlook of aluminiumlook. Hiermee kan een persoonlijk tintje worden gebracht aan de uitstraling van het tuinportaal. Of u kiest misschien liever voor een tijdloze kleur waardoor de tuindeuren een aantal decennia aan modegrillen doorstaat. Omdat kunststof tuindeuren niet ontvlambaar zijn en dus brandvertragend werken, zijn ze zeer brandveilig. Er is heel veel mogelijk in de keuze voor kunststof tuindeuren.

kunststof tuindeuren

Welk model past bij uw tuin?

Behalve de kleur van de beoogde kunststof tuindeuren, bepaalt het soort tuindeur ook voor een belangrijk deel de uitstraling. Men kan uit verschillende modellen kiezen.

  • Standaard deur; een constructie waarbij er slechts 1 deur in zit die opent naar buiten. Voor de deurpost die wat minder ruimte tot zijn beschikking heeft, is de standaarddeur de beste optie. Omdat men bij een tuindeur toch graag een wat persoonlijkere uitstraling wil hebben dan bij een voordeur, past een echte tuindeur het beste bij deze doorgang. Door voor een verassend materiaal te kiezen, kan er wat extra schwung gegeven worden aan de deur. Met een maximale lichtinval krijgt de aangrenzende ruimte ook de nodige ademruimte.
  • Openslaande deuren; een brede deurpost waarin twee deuren zich naar buiten bewegen. Een traditionele aanblik hebben openslaande deuren die opengaan naar de tuin. Tegenwoordig ogen kunststof tuindeuren net zo authentiek als hun houten equivalenten. De kunststof kan een op hout gelijkende afwerking krijgen, waardoor het traditionele element extra tastbaar wordt. Helemaal in combinatie met een kleur die dit versterkt. Deze keuze wordt dan geheel overgelaten aan uw smaak en budget. Een zogenaamde 4 seizoenen-pui is een schuifdeur waarbij de totale inklap mogelijkheid kan worden aangepast aan de behoefte te deur te openen. In frissere periodes zet je alleen 1 of 2 deuren open, in warmere periodes kan de hele pui middels een uitklapconstructie worden opengezet.
  • Schuifpui; in de deurpost zitten 2 elementen die naast elkaar opengeschoven kunnen worden. Deuren met een schuiffunctie zijn handige ruimtebespaarders. Zelden staat er iets bij een schuifdeur in de weg. De mogelijkheden met een schuifpui naar de tuin zijn talrijk. Zo zijn er niet alleen modellen die van links naar rechts schuiven, er zijn ook harmonicamodellen. Bij dit model benut je de optimale openingsruimte, maar daar staat tegenover dat er iets meer ruimte in de diepte nodig is. He is een mooie tussenoplossing voor wie niet kan kiezen tussen openslaande deuren of schuifpuien.De grote ramen, en daarmee de grote mate van lichtinval, is de meest voorkomende reden om te kiezen voor een schuifpui. De ramen zijn op een makkelijke manier te reinigen. Meer informatie over schuifpuien.

Welke materialen zijn er nog meer?

Behalve kunststof zijn er natuurlijk tuindeuren van hout, aluminium of staal. Hout heeft, in vergelijking met de andere genoemde materialen, het meeste onderhoud nodig van alle beschikbare materialen. Ook zijn houten tuindeuren sneller onderhevig aan weerselementen of houtrot en zijn ze minder brandveilig. Meer informatie over de brandveiligheid van gebouwen. Daartegenover staat dat het een organisch en betaalbaar materiaal is, dat u makkelijk van kleur kunt veranderen met verf. Aluminium tuindeuren winnen steeds meer aan populariteit in Nederland. Met als grootste voordeel dat het erg slijtvast materiaal is, zijn de wat hogere kosten wellicht een verantwoorde investering. Aluminium isoleert uitstekend en zien er modern uit. Wie echt voor een strak en trendy design wil gaan, kan kiezen voor stalen tuindeuren. Dit is voor de consument met een wat ruimer budget, omdat een stalen constructie in de duurste categorie materialen valt. Het heeft dan ook veel voordelen, zoals een lange levensduur en gemak in onderhoud.

Prijsindicaties tuindeuren van kunststof

(Vanaf prijzen)
Standaard deur € 1.100,-
Openslaande deuren € 3.140,-
Schuifpui € 1.400,-

Alle prijzen zijn inclusief glas, btw en montage.

Welke aanbieder kies ik?

Aangezien het plaatsen van een buitendeur in bovenstaande context een gespecialiseerde aangelegenheid is, doen particulieren er goed aan om eerst meerdere offertes aan te vragen. Tip: Via het contactformulier kan u met 1 aanvraagformulier tot 5 verschillende offertes aanvragen bij vakbedrijven in de regio. Verder is het verstandig om ook eens een showroom te bezoeken om inspiratie op te doen. Let bij het kiezen van de aanbieder ook op de aanwezigheid van keurmerken.